header banner
Default

Professoren siger, at selvom Bitcoins værdi stiger støt, er fremtiden usikker


Ifølge en professor bliver bitcoins mere og mere stuerene.

Prisen på verdens største kryptovaluta, Bitcoin, stiger støt, og i starten af december landede kursen første gang i et år på over 40.000 dollars.

Siden 2021 har bitcoin oplevet massiv nedgang i værdi, men det seneste år er prisen steget med over over 146 procent.

Udviklingen skal ses i lyset af, at bitcoin og andre kryptovalutaer har været plaget af stor uro de seneste år, hvor en dårlig cocktail inflation, stigende renter og krigen i Ukraine har skabt usikkerhed.

Med den kraftige stigning kan bitcoin komme til at spænde ben for sig selv, mener professor.

Medvind fra renten

VIDEO: How To Move Your Bitcoin From Ledger To Jade
Bitcoin University

Der kan være flere forklaringer på, at bitcoinpriserne stiger, men ifølge Ken L. Bechmann, der er professor ved CBS, kan en del af årsagen ligge i den generelle økonomiske udvikling.

Det er særligt udsigten til et rentefald fra de store centralbanker, der ifølge professoren kan få flere investorer til at placere penge i alternative aktiver i stedet for eksempelvis statsobligationer. Bitcoin er også et alternativ til at have penge stående i banken.

Det skyldes, at renteniveauet ofte svarer til det afkast, man får på den lange bane, når man placerer pengene i sikre statsobligationer.

Når markedet så ser ind i et rentefald, vil det gøre alternative aktiver som bitcoins mere attraktive.

- En del af medvinden til bitcoins har knyttet sig til, at man tidligere fik enten nul-rente eller negative renter i banken, fortæller Ken L. Bechmann.

Sin egen største fjende

VIDEO: 🔴🔴 How To Send Bitcoin From Crypto.com To Robinhood ✅ ✅
Crypto Miner Tips

Hvad angår fremtiden for bitcoinpriserne, så kan den være svær at spå om, selvom priserne generelt er steget med over 100 procent det seneste år.

Investorerne ser ud til at droppe livrem og seler, og det har fået bitcoin til at skinne blankt.

Mens høje renter og uro er den ringeste kombination for aktiemarkedet, så er den pludselige tro på rentefald forude den katalysator, som sender eventyrlystne penge mod bitcoin.

Kryptobranchen må ånde lettet op, da overskrifterne i år ellers har været domineret af fyring af topchefen i verdens største kryptobørs og i særdeleshed svindeldommen til Sam Bankman-Fried og hans kollapsede børs.

Ifølge Ken L. Bechmann kan det faktisk ende med at give den modsatte effekt.

- Hver gang priserne stiger voldsomt, så er der en stigende risiko for, at de falder, og det er det, jeg kalder bitcoins egen største fjende, fortæller han.

Det skyldes, at støt stigende priser giver anledning til mere spekulation i bitcoins, hvilket underminerer den rolle, som bitcoin kunne få i forhold til digital valuta eller som digitalt guld, pointerer Ken L. Bechmann.

Og med den svingende udvikling over de seneste år, har professoren gjort sig en særlig erfaring på området.

- Man skal aldrig sige aldrig. Alting er så vildt på det her område. Når man ser de vilde udsving, der har været, så vil jeg ikke udelukke, at vi ser noget vildt endnu engang, fortæller han.

Fornemmelser kan sende prisen op

VIDEO: How To Setup A Bitcoin Node & Ord Wallet
pazNGMI

Kaster man et bredt blik ud over investeringsmarkedet, har der generelt været medvind for de mere risikofyldte aktiver den seneste måned.

Det fortæller Per Hansen, der er investeringsøkonom ved Nordnet.

Ifølge ham blev særligt november afgørende for investeringslysten, fordi prognoserne for rentemarkedet vendte fra stigende til faldende de næste par år.

Samtidig mener Per Hansen, at investorerne sidder med en fornemmelse af, at inflationen er toppet, hvilket også får investeringslysten til at stige.

- Det er den store motor, som er sat i gang, hvad angår den generelle lyst til at påtage sig en risiko på investeringsmarkedet, fortæller Per Hansen.

Han fortæller, at investorerne i 2024 forventer at se væsentligt lavere renter fra både den amerikanske og europæiske centralbank, som vil understøtte økonomierne.

- Når renten er toppet, inflationen er på vej ned, og centralbankerne sænker renterne igen, så sætter det gang i lysten til at investere igen, og det er alt fra aktier, obligationer og de mere risikofyldte som bitcoins.

Mere stuerene

VIDEO: ORDINALS On Bitcoin EXPLAINED
The Moon

Selvom investeringslysten i markedet lige nu gør godt for prisen på bitcoins, så kan der også være andre forklaringer på prisstigningen.

Ifølge Ken L. Bechmann kan der nemlig være tegn på, at bitcoin er ved at blive mere robust som investering.

Ét af disse tegn er ifølge Ken L. Bechmann, at de amerikanske myndigheder muligvis vil godkende en bitcoin-investeringsfond, også kendt som en ETF.

- Hvis der kommer endnu en indikation på, at bitcoin bliver mere stuerene og accepteret af det amerikanske børstilsyn, så kan det opfattes, som om bitcoin er kommet for at blive, fortæller han.

Ifølge professoren hjælper det alt andet lige på tilliden til bitcoins, når fonde, banker og andre organer accepterer og introducerer handelsmuligheder med bitcoin.

Sources


Article information

Author: James Brown

Last Updated: 1702748522

Views: 1137

Rating: 4.3 / 5 (51 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: James Brown

Birthday: 1965-07-13

Address: 3471 Sims Viaduct, East Christina, OH 64945

Phone: +3609888948800615

Job: Pilot

Hobby: Basketball, Billiards, Crochet, Stargazing, Lock Picking, Playing Chess, Bird Watching

Introduction: My name is James Brown, I am a forthright, steadfast, brilliant, priceless, apt, resolute, radiant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.