header banner
Default

What does trading cryptocurrency entail?


Wat is cryptocurrency-trading en hoe werkt het?

VIDEO: Cryptocurrency In 5 Minutes | Cryptocurrency Explained | What Is Cryptocurrency? | Simplilearn
Simplilearn

Cryptocurrency-trading houdt het speculeren op koersbewegingen via een CFD-rekening in of het kopen en verkopen van de onderliggende cryptovaluta via een cryptobeurs.

Handelen met CFD's in cryptocurrencies

VIDEO: How Cryptocurrency ACTUALLY works.
Mrwhosetheboss

Een CFD is een derivaat. Dat betekent dat het u de mogelijkheid biedt om te speculeren op de koersbeweging van een cryptocurrency zonder de onderliggende cryptovaluta in bezit te nemen. U kunt long gaan (kopen), wanneer u verwacht dat de cryptocurrency in waarde zal stijgen en short gaan (verkopen) wanneer u verwacht dat de waarde daalt.

CFD’s werken met de hefboom, wat betekent dat u slechts een klein bedrag hoeft in te leggen, ook wel de marge genoemd, om volledige exposure aan de onderliggende markt te verkrijgen. Uw winst en verlies worden nog steeds berekend naar de volledige omvang van uw positie, wat betekent dat de hefboom zowel uw winst als verlies vergroot.

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies via een beurs

VIDEO: Explain Crypto To COMPLETE Beginners: Coin Bureau Guide!!
Coin Bureau

Wanneer u cryptocurrencies koopt via een beurs, krijgt u de cryptovaluta’s zelf in bezit. U dient een rekening te openen, de volledige waarde van het onderliggende bezit te betalen om een positie te openen en de cryptomunten (tokens) te bewaren in uw wallet tot u klaar bent om ze te verkopen.

Om te traden op dit soort beurzen heeft u de nodige ervaring en kennis nodig om grip te krijgen op de technologie en alle gegevens te bevatten. Veel beurzen hanteren bovendien een limiet op hoeveel u kunt storten en rekeningen kunnen erg duur zijn om aan te houden.

Hoe werken cryptomarkten?

VIDEO: What is CryptoCurrency? | Everything About Bitcoin & Cryptocurrencies Explained for Beginners
Pushkar Raj Thakur : Business Coach

Cryptomarkten zijn gedecentraliseerd. Dat betekent dat ze niet worden uitgegeven of gereguleerd door een autoriteit zoals de overheid. In plaats daarvan draaien cryptomarkten via een netwerk van computers. Toch kunnen cryptocurrencies gekocht en verkocht worden via beurzen en worden opgeslagen in 'wallets'.

In tegenstelling tot traditionele valuta’s bestaan cryptovaluta’s alleen als een gedeeld digitaal eigendomsbewijs, dat is opgeslagen in een blockchain. Wanneer een gebruiker cryptocurrency-eenheden naar een andere gebruiker wil sturen, stuurt hij deze naar diens digitale wallet. De transactie wordt niet als afgerond beschouwd totdat ze is geverifieerd en toegevoegd aan de blockchain aan de hand van een proces dat ‘mining’ heet. Dit is ook de manier waarop nieuwe cryptotokens worden gecreëerd.

Wat is blockchain?

VIDEO: How To SUCCEED In Crypto In 2024 - Full Beginner’s Guide
Crypto Banter

Een blockchain is een gedeeld digitaal register van opgeslagen gegevens. Voor cryptocurrencies is dit de transactiegeschiedenis voor iedere eenheid van de cryptocurrency, die toont welke eigenaars de crypto's door de tijd heen hebben gehad. Blockchain werkt door het opslaan van transacties in 'blocks’, waarbij nieuwe blocks worden opgeslagen aan het begin van de 'chain'.

VIDEO: I EXPOSE my BEST Crypto Trading Strategy *easy 94% winrate*
Saya Crypto

Blockchain heeft unieke beveiligingsfuncties die een normaal computerbestand niet heeft.

Network consensus

Een blockchainbestand wordt altijd opgeslagen op verschillende computers in een netwerk, in plaats van op één enkele locatie, en is normaliter door iedereen in te zien binnen dat netwerk. Dat maakt het enerzijds transparant en anderzijds ook bijzonder moeilijk om te wijzigen. Zo zijn er ook nauwelijks zwakke punten zoals hacks of menselijke en softwarefouten.

Cryptografie

Blocks worden aan elkaar gekoppeld door cryptografie met complexe berekeningen en computerwetenschap. Elke poging om gegevens te wijzigen, verstoort de cryptografische koppelingen tussen blocks en kan snel als frauduleus worden aangemerkt door computers in het netwerk.

Wat is cryptocurrency-mining?

VIDEO: Simple Method To Make $100 A Day Trading Cryptocurrency As A Beginner | Binance Tutorial Guide
CryptoJack

Cryptocurrency-mining is het proces waarbij recente cryptocurrency-transacties worden gecontroleerd en nieuwe blocks toegevoegd aan de blockchain.

Controleren van transacties

Minende computers selecteren lopende transacties uit een pool en controleren deze om te verzekeren dat de verzender over voldoende saldo beschikt om de transactie af te ronden. Hieronder valt ook het controleren van de transactiegegevens en de transactiegeschiedenis die is opgeslagen in de blockchain. Een tweede controle bevestigt dat de zender de geldoverdracht heeft geautoriseerd door diens privé-sleutel te gebruiken.

Een nieuw block aanmaken

Minende computers verzamelen geldige transacties in een nieuw block en proberen de cryptografische koppeling naar het vorige block te genereren door een oplossing voor een complex algoritme te vinden. Wanneer een computer erin slaagt de koppeling te genereren, wordt het block toegevoegd aan de versie van het blockchainbestand en wordt de update over het hele netwerk uitgezonden.

Hoe werkt cryptocurrency-trading?

VIDEO: How To Grow $100 To $10,000 Trading Crypto In 2023 | 100x Strategy
Craig Percoco

Bij IG kunt u cryptocurrencies traden via een CFD-rekening. Zo handelt u in derivaten die u de mogelijkheid bieden om te speculeren of de door u gekozen cryptocurrency zal stijgen of dalen in waarde. Prijzen worden gequoot in traditionele valuta’s zoals de Amerikaanse dollar en u neemt de cryptocurrency zelf nooit in bezit.

Een CFD is een hefboomproduct, wat betekent dat u een positie kunt openen met slechts een fractie van de volledige waarde van de transactie. Hoewel hefboomproducten uw winst kunnen vergroten, kunnen ze ook grotere verliezen veroorzaken als de markt in uw nadeel beweegt.

Wat is de spread in cryptocurrency-trading?

VIDEO: This Is The EASIEST Way To GET RICH In Crypto! (DO THIS NOW!)
Crypto Banter

De spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs die voor een cryptocurrency is gequoot. Zoals op veel andere financiële markten ziet u, wanneer u een positie opent in een cryptocurrency, twee prijzen. Indien u een long positie wilt openen, handelt u voor de koopprijs, die enigszins boven de marktprijs ligt. Indien u een short positie wilt openen, handelt u voor de verkoopprijs, die juist enigszins onder de marktprijs ligt.

Wat is een contract in cryptocurrency-trading?

VIDEO: 2024 Solana Price Prediction INSANITY (Can SOL Hit $10,000?)
Ben Armstrong

Cryptocurrencies worden doorgaans verhandeld in contracten - partijen cryptomunten die worden gebruikt om de omvang van de transacties te standaardiseren. Aangezien cryptocurrencies erg volatiel zijn, zijn de contracten doorgaans zeer klein: de meeste zijn slechts één eenheid van de cryptocurrency. Sommige cryptocurrencies worden echter verhandeld in grotere contracten.

Wat is de hefboom in cryptocurrency-trading?

VIDEO: Why I'm super bullish on GALA!
CryptoWendyO

Met de hefboom kunt u exposure krijgen aan een groot aantal cryptocurrencies zonder de volledige waarde van de transactie vooraf te betalen. In plaats daarvan legt u een klein bedrag in, ook wel bekend als de . Wanneer u een hefboompositie sluit, wordt uw winst of verlies gebaseerd op de volledige omvang van de transactie.

Sources


Article information

Author: Pedro Dalton

Last Updated: 1703116082

Views: 814

Rating: 4.5 / 5 (45 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pedro Dalton

Birthday: 2017-07-24

Address: PSC 6301, Box 2961, APO AA 79049

Phone: +4008399298901659

Job: Phlebotomist

Hobby: Cocktail Mixing, Cooking, Telescope Building, Orienteering, Raspberry Pi, Skiing, Painting

Introduction: My name is Pedro Dalton, I am a cherished, forthright, multicolored, spirited, talented, intrepid, dear person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.